14.04.2012 г.
Козуначени кифли и руло за Великден
Продукти /за 10 броя кифли/:
500г брашно /може и повечко до получаване на меко, еластично тесто/;
20г мая;
90г олио;
90г захар;
6г сол;
2 яйца /по 40гр/;
160 мл прясно мляко;
ванилия;
настъргана кора от лимон.
Начин на приготвяне:
В половината от затопленото до 35 градуса С прясно мляко се разтваря маята с щипка захар.Прибавя се брашно до получаване на рядко тесто, което поръсваме с брашно и чакаме да шупне на постоянна стайна температура - 25-30 градуса С. Останалото мляко, яйцата, захарта, солта и част от олиото се разбиват с тел. Прибавя се ферментиралото вече тесто с маята, ванилията, лимоновата кора, брашното.Накрая се добавя останалото олио и се омесва добре. Оставя се да втаса за около час и половина.Втасалото тесто се премесва и пак се оставя да втаса за около 45 мин. От повторно втасалото тесто се разточва кръгла кора, нарязва се на 10 триъгълника, слага се плънката и се оформят кифлички. Нареждат се в тава, втасват за около половин час, мажат се с яйце, поръсват се със захар и се пекат. От същото тесто оформих и козуначено руло. Добър апетит!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Баница - розички
Източник: http://didi-mybook.blogspot.com/2014/07/blog-post_3849.html
-
Indah Предполагаем чертеж на пуловера (пет обикновени квадрата - оцветените в жълто и зелено - отпред и отзад от двете страни, като средн...
Няма коментари:
Публикуване на коментар