14.04.2012 г.
Курабии за Великден
Днес изпекох курабии за Великден. Снимката е от преди години, но и днешните са същите.
Продукти:
6 яйца - яйцата се чукват в чаша, отбелязва се обема им /примерно 300 гр/ и той се приема като мярна единица за останалите продукти /1чаша=300гр/;
2 чаши захар;
1 чаша разтопена свинска мас /не гореща; може да се замени с масло/;
1/2 чаша олио;
1 с.л. кисело мляко;
3 амоняка ;
2 ванилии;
настъргана кора лимон или лимонова есенция;
брашно /повече от 1 кг/
Приготвяне:
Разбиват се яйцата със захарта.Добавят се маста, олиото, ванилията и лимоновата кора. Амоняка се гаси в киселото мляко, и се прибавя към сместа. Замесва се не прекалено твърдо тесто. Така приготвеното тесто се слага в хладилник за 5-6 часа /или за една нощ/.На месомелачка се слага приставка за курабии.Когато започнат да се правят курабиите, тестото не се вади цялото от хладилника, а само малко парче - дозата за месомелачката,правят се курабиите, като се подреждат в-у намазана с олио тава.Тестото трябва да бъде студено непосредствено преди печене! Пекат се в загрята фурна до леко порозовяване.Добър апетит!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Баница - розички
Източник: http://didi-mybook.blogspot.com/2014/07/blog-post_3849.html
-
Indah Предполагаем чертеж на пуловера (пет обикновени квадрата - оцветените в жълто и зелено - отпред и отзад от двете страни, като средн...
Няма коментари:
Публикуване на коментар