29.08.2012 г.

Марудник



Продукти:
4 яйца;
2 кофички кисело мляко;
1 ч.л. сода за хляб;
1 с.л. олио;
сол;
брашно.

Приготвяне:

Яйцата се разбиват и към тях се прибавят млякото (с угасената сода в него), олиото, солта, брашното (до гъстотата на тесто за катми). Ако стане много гъсто, разреждаме с малко вода.
Загрят тиган (с незалепващо покритие) се намазва с малко олио и се изсипва черпак от тестото. След като изсъхне, с шпатула се обръща, за да се изпече и от другата страна. Сваля се и се намазва с масло (маргарин). Може да се ядат така, а може и да се гарнират със сладка (мед, сладко) или солена (кашкавал, сирене, кренвирш) плънка с айрян или плодов сок.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Делнични

Пържени картофи с яйца: Спагети Карбонара: