Тесто:
500 гр. брашно;
1 ч. топла вода;
1 яйце;
1/2 пак. (20 гр.) мая;
1 ч.л. захар;
1 к.л. сол.;
4 с.л. олио.
Приготвяне:
Маята се разтваря в топлата вода със захарта и се прибавя към брашното, заедно с яйцето, олиото и солта. Меси се меко тесто (моето лепнеше). Втасва до удвояване на обема.
Плънка:
доматено пюре;
2 обелени домата (средно големи), нарязани на ситно;
босилек;
нарязани гъби (от буркан);
шунка, нарязана на "парцали";
топено сирене;
настърган кашкавал.
Приготвяне:
Фурната се включва на 200 гр. Втасалото тесто се разстила в намазана с олио тава на дебелина 4-5 мм. Маже се с доматено пюре. Поръсва се босилек. Следват нарязаните домати, гъбите, шунката, топеното сирене и накрая кашкавала. Поставя се в загрялата фурна и се пече до леко зачервяване.
Добър апетит!
Aiiii, че deliciaaaa!
ОтговорИзтриванеbjs
Adelaide
О, да, много е вкусна ... беше!
ОтговорИзтриване