23.08.2012 г.

Парчета пица :)

Тази пица е най-често правената в нашия дом и най-харесваната. Предлагам ви рецептата (от това тесто правя 2 тави пици):

Тесто:

500 гр. брашно;
1 ч. топла вода;
1 яйце;
1/2 пак. (20 гр.) мая;
1 ч.л. захар;
1 к.л. сол.;
4 с.л. олио.

Приготвяне:

Маята се разтваря в топлата вода със захарта и се прибавя към брашното, заедно с яйцето, олиото и солта. Меси се меко тесто (моето лепнеше). Втасва до удвояване на обема.

Плънка:

доматено пюре;
2 обелени домата (средно големи), нарязани на ситно;
босилек;
нарязани гъби (от буркан);
шунка, нарязана на "парцали";
топено сирене;
настърган кашкавал.

Приготвяне:

Фурната се включва на 200 гр. Втасалото тесто се разстила в намазана с олио тава на дебелина 4-5 мм. Маже се с доматено пюре. Поръсва се босилек. Следват нарязаните домати, гъбите, шунката, топеното сирене и накрая кашкавала. Поставя се в загрялата фурна и се пече до леко зачервяване.

Добър апетит!

2 коментара:

Пиле с ориз

Пиле с ориз